γαλαζιο bubble

Λογοθεραπεία στη Νέα Σμύρνη

Προσφέρουμε αξιολόγηση & παρέμβαση λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόκληση ή χρειάζονται ενίσχυση σε έναν ή σε περισσότερους από τους παρακάτω τομείς:

– Στην έκφραση ή στην κατανόηση του λόγου
– Στην άρθρωση ή στην φωνολογία
– Στο λεξιλόγιο
– Στην ροή του λόγου
– Στη σύνταξη ή στην μορφολογία
– Στην επικοινωνία
– Στις κοινωνικές δεξιότητες

Οι γερές γλωσσικές βάσεις είναι τα θεμέλια για την μάθηση και την ακαδημαϊκή πορεία ενός παιδιού. Ας μην ξεχνάμε ότι όλη η μάθηση στηρίζεται στην γλώσσα καθώς αυτή είναι το μέσο μεταφοράς της γνώσης και της πληροφορίας. Ακόμη και τα μαθηματικά αν το σκεφτεί κάνεις , στηρίζονται στην γλώσσα. ( επεξήγηση μαθηματικών εννοιών, κατανόηση προβλημάτων).

Είναι λοιπόν, πολύ σημαντικό το παιδί να εξελίξει στο μέγιστο την γλωσσική του ικανότητα, καθώς αυτή συνδέεται άμεσα με όλους τους τομείς της ζωής του ( κοινωνικό, συναισθηματικό, μαθησιακό).

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΒΟΥΛΑ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΑΛΙΜΟΣ

Προγλωσσικέσ δεξιότητεσ

Τα παιδιά πολύ πριν μιλήσουν ήδη από τον πρώτο μήνα της ζωής τους, αντιλαμβάνονται και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον.

Η εξωλεκτική επικοινωνία που αναπτυσσεται πριν την λεκτική επικοινωνια, περιλαμβάνει την βλεμματική επαφή, τις εκφράσεις , το βάβισμα, την μίμηση των ήχων και τις χειρονομίες. Είναι η βάση για την ανάπτυξη του λόγου. Καθυστέρηση στην εμφάνιση των προγλωσσικών δεξιοτήτων και της επικοινωνιακής πρόθεσης χρήζουν άμεσης παρέμβασης καθώς πιθανώς να σημαίνουν κάποια αναπτυξιακή διαταραχή.

ΣΤΟΜΑΤΟΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Ο όρος αυτός αναφέρεται στην δύναμη και στον συντονισμό των κινήσεων στόματος και προσώπου.

Για την πραγμάτωση της ομιλίας και την κατάποση είναι απαραίτητο οι μύες να λειτουργούν φυσιολογικά και συνεργατικά σε ότι αφορά στο εύρος και τον συντονισμό της κίνησης καθώς και στη δύναμη τους. Αδυναμία σε αυτό τον αυτό τον τομέα πιθανώς να οδηγήσει σε ακατάληπτη ομιλία ( δυσουρικού τύπου), αδυναμία στη μάσηση και σιελόρροια.

ΑΡΘΡΩΣΗ

Άρθρωση είναι η παραγωγή των ήχων μιας γλώσσας στο πλαίσιο της ομιλίας.

Η άρθρωση απαιτεί ακρίβεια στην τοποθέτηση των αρθρωτών ( γλώσσα, χείλη, δόντια υπερώα), συγχρονισμό, έλεγχο των κινήσεων , δύναμη και ταχύτητα. Η παραγωγή των ήχων όταν μιλάμε πρέπει να γίνεται αυτόματα και χωρίς σκέψη. Δυσκολία σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνει μεμονωμένη δυσκολία στην παραγωγή συγκεκριμένων φωνημάτων όπως π.χ. στο /σ/ στο /ρ/, στο /θ/,/δ/.

ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

O αντιληπτικός λόγος

Ο όρος αυτός αναφέρεται στην ικανότητα του παιδιού να κατανοήσει τον προφορικό ή τον γραπτό λόγο. Ο αντιληπτικός λόγος προηγείται του εκφραστικού. Ο αντιληπτικός λόγος αναφέρεται στην κατανόηση λεξιλογίου, εννοιών και σύνθετων συντακτικών δομών. Ελλείμματα σε αυτό τον τομέα αργότερα στη ζωή του παιδιού οδηγούν σε ελλείμματα στην κατανόηση κειμένων και πιο σύνθετων γλωσσικών νοημάτων.

Ο εκφραστικός λόγος

Είναι η ικανότητα γλωσσικής έκφρασης, αρχικά προφορικής και αργότερα γραπτής. Απαιτεί καλή ικανότητα λεξιλογίου, χρήση σύνθετων συντακτικών δομών, καθώς και καλή περιγραφική και αφηγηματική ικανότητα. Ελλείμματα σε αυτόν τον τομέα αργότερα οδηγούν σε πτωχή ικανότητα χειρισμού του λόγου, πτωχή εκφραστική ικανότητα και λεξιπενία.

ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Για να είναι έτοιμο ένα παιδί νηπίου για την Α δημοτικού είναι απαραίτητο μεταξύ άλλων, να έχει αναπτύξει φωνολογική ενημερότητα. Η φωνολογική ενημερότητα αναφέρεται στην ικανότητα του παιδιού να αναγνωρίζει τους μεμονωμένους ήχους των λέξεων και τις ακουστικές τους διαφορές. Να μπορεί για παράδειγμα να διακρίνει ακουστικά πότε δυο λέξεις τελειώνουν στην ίδια «φωνή» ή να μπορεί να βρει λέξεις που ξεκινούν από μια συγκεκριμένη «φωνή».

Είναι απαραίτητη προ-δεξιότητα για να μπορέσει το παιδί να κατακτήσει την ανάγνωση και την γραφή Δυσκολία στην κατάκτηση αυτής της δεξιότητας πιθανώς να είναι ένδειξη μαθησιακής δυσκολίας ή δυσλεξίας.

11 ΕΤΗ ΣΤΗΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
& ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ

Το Εμεις και ο Λόγος δημιουργήθηκε το 2010 με το πρώτο παράρτημα στο Παλαιό Φάληρο και όραμα να φέρει στην Ελλάδα ένα χώρο ειδικών θεραπειών για παιδιά και εφήβους βάσει των προτύπων αντίστοιχων κλινικών της Αμερικής. Καθιερώθηκε ως ένα πρωτοπόρο θεραπευτικό κέντρο για την αντιμετώπιση διαταραχών επικοινωνίας και κίνησης, μαθησιακών δυσκολιών και ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών στον παιδιατρικό πληθυσμό.

γκρι κυκλος
κέντρο λογοθεραπείας στη Γλυφάδα στο Παλαιό Φάληρο, Λογοθεραπεία στη Βούλα, Εργοθεραπεία, Ψυχολόγοι και Παιδοψυχολόγοι
καρέκλα στο κέντρο λογοθεραπειας γλυφαδας
κέντρο λογοθεραπείας στη Γλυφάδα στο Παλαιό Φάληρο, Λογοθεραπεία στη Βούλα, Εργοθεραπεία, Ψυχολόγοι και Παιδοψυχολόγοι
online συνεδρίες λογοθεραπειας και ψυχοθεραπείας

ΤΗΛΕΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ

Παρότι παραμένουμε νομίμως ανοιχτοί ως χώροι ειδικής αγωγής τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης του covid-19 , επίσης παρέχουμε τηλεθεραπείες για όσες οικογένειες το επιθυμούν.
Τηλεθεραπείες είναι οι θεραπείες που παρεχονται μέσα από on line video ραντεβού, μέσω πλατφόρμας viber, zoom ή skype και αφορούν Λογοθεραπείες, ειδικό μαθησιακό, ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική γονέων.

READ MORE

κέντρο λογοθεραπείας στη Γλυφάδα στο Παλαιό Φάληρο, Λογοθεραπεία στη Βούλα, Εργοθεραπεία, Ψυχολόγοι και Παιδοψυχολόγοι
κέντρο λογοθεραπείας στη Γλυφάδα στο Παλαιό Φάληρο, Λογοθεραπεία στη Βούλα, Εργοθεραπεία, Ψυχολόγοι και Παιδοψυχολόγοι

Τα κέντρα μας

Παλαιό Φάληρο

Αφροδίτης 116,
Παλαιό Φάληρο

2ος όροφος,
Τ.Κ. 17562
Τηλ. 211-0135515

ΧΑΡΤΗΣ

Γλυφάδα

Πρίγκηπος Πέτρου 51,
Γλυφάδα

Ισόγειο (Πλαϊνή είσοδος)
Τ.Κ. 16674
Τηλ. 215-5457007

ΧΑΡΤΗΣ

κέντρο λογοθεραπείας στη Γλυφάδα στο Παλαιό Φάληρο, Λογοθεραπεία στη Βούλα, Εργοθεραπεία, Ψυχολόγοι και Παιδοψυχολόγοι
λογοθεραπεια βουα, γλυφαδα, παλαιό φάληρο

Μείνετε συντονισμένοι

Εγγραφείτε στη λίστα ενημερώσεων μας απλά συμπληρώνοντας το email σας!

Η Εγγραφή έγινε!