γαλαζιο bubble

Παιδική Εργοθεραπευτική Yoga

Παρακάτω θα βρείτε μερικές πληροφορίες σχετικά με την παιδική yoga και πως εμείς τη διδάσκουμε:

Το σώμα μας χρειάζεται την κίνηση για τη μάθηση και τη ρύθμιση του νευρικού μας συστήματος. Η yoga όντας μία τεχνική η οποία έχει ως σκοπό την «ένωση» του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής, επιτρέπει σε εμάς και τα παιδιά ή στα παιδιά μεταξύ τους, την αλληλεπίδραση με έναν πιο παιχνιδιάρικο τρόπο, βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση και ενισχύοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την έκφραση, τον ενθουσιασμό και την περιέργεια, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται εκπαιδευτική.

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότερες δράσεις γίνονται μέσα από την αφήγηση ιστοριών, τις δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης, τη μουσική, τα παραμύθια και το παιχνίδι, δίνοντας έτσι κίνητρο στα παιδιά να εμπλακούν ενεργητικά. Οι στάσεις (asanas) μπορούν να είναι στατικές ή κινητικές και τροποποιούνται ανάλογα με τις ικανότητες και τις ανάγκες του κάθε παιδιού, μέσα από τη χρήση βοηθημάτων όπως τα blocks, οι ιμάντες, οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια. Συνήθως, με βάση το πρόγραμμα T.E.A.C.CH. χρησιμοποιούνται οπτικά βοηθήματα (φωτογραφίες, κάρτες, σκίτσα κτλ.) τα οποία ενισχύουν την κατανόηση, τη μίμηση και τον κινητικό σχεδιασμό. Παρέχονται ευκαιρίες χαλάρωσης με τη χρήση οσφρητικών ερεθισμάτων (αιθέρια έλαια, μαξιλαράκια με άρωμα κτλ.), ενώ δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αναπνοή. Πολλές στάσεις γίνονται σε ζευγάρια ή σε επίπεδο ομάδας, έτσι ώστε να ενισχύονται οι συνεργατικές δεξιότητες, η αλληλεπίδραση, η επικοινωνία και η προσαρμογή σε πολυαισθητηριακό περιβάλλον.

Μία συνεδρία Yoga περιέχει πάντα:

  • Παιχνίδια γνωριμίας (γνωρίζουμε καλύτερα τον φίλο μας αλλά και τον εαυτό μας.)
  • Φιλοσοφία (συζητάμε έννοιες και αξίες, όπως η αγάπη ή η ευγνωμοσύνη).
  • Αφήγηση παραμυθιού
  • Partner Yoga
  • Ομαδικά παιχνίδια
  • Ασκήσεις αναπνοών
  • Χαλάρωση

Το πρόγραμμα διενεργείται από την εργοθεραπεύτριά μας και δασκάλα παιδικής yoga Τσακίρη Μάρθα. Η Τσακίρη Μάρθα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2008 αποφοίτησε από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και τα τελευταία 11 χρόνια εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια στον παιδιατρικό τομέα. Θεωρώντας απαραίτητη την προσωπική και την επαγγελματική της εξέλιξη έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και να εκπαιδεύεται σε διάφορες νευρολογικές και παιδαγωγικές μεθόδους. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε συνέδρια που άπτονται της ειδικότητας της, μεταξύ αυτών και το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού, όπου συμμετείχε με την εργασία “Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και Yoga”.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

κέντρο λογοθεραπείας στη Γλυφάδα στο Παλαιό Φάληρο, Λογοθεραπεία στη Βούλα, Εργοθεραπεία, Ψυχολόγοι και Παιδοψυχολόγοι
κέντρο λογοθεραπείας στη Γλυφάδα στο Παλαιό Φάληρο, Λογοθεραπεία στη Βούλα, Εργοθεραπεία, Ψυχολόγοι και Παιδοψυχολόγοι

Τα κέντρα μας

Παλαιό Φάληρο

Αφροδίτης 116,
Παλαιό Φάληρο

2ος όροφος,
Τ.Κ. 17562
Τηλ. 211-0135515

ΧΑΡΤΗΣ

Γλυφάδα

Πρίγκηπος Πέτρου 51,
Γλυφάδα

Ισόγειο (Πλαϊνή είσοδος)
Τ.Κ. 16674
Τηλ. 215-5457007

ΧΑΡΤΗΣ

κέντρο λογοθεραπείας στη Γλυφάδα στο Παλαιό Φάληρο, Λογοθεραπεία στη Βούλα, Εργοθεραπεία, Ψυχολόγοι και Παιδοψυχολόγοι
λογοθεραπεια βουα, γλυφαδα, παλαιό φάληρο

Μείνετε συντονισμένοι

Εγγραφείτε στη λίστα ενημερώσεων μας απλά συμπληρώνοντας το email σας!

Η Εγγραφή έγινε!