Κέντρo Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Υποστήριξης:
Παλαιό Φάληρο (211-0135515 ), Γλυφάδα ( 215-5457007) |  Κατ οίκον: 6958002022

Χρύσα Μαρούκογλου

Ψυχοθεραπεύτρια

Η Χρύσα Ματούκογλου σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Εδινβούργου (University of Edinburgh).

Επιπρόσθετα, εκπαιδεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία, την Παιγνιοθεραπεία, και την Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ).

Συνεργάστηκε με θεραπευτικές δομές για την συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς, για την συμβουλευτική γονέων (Place2Be- Edinburgh), καθώς επίσης και για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων (ΚΕΘΕΑ, Αθήνα). Διεξήγαγε θεραπευτικές συνεδρίες (Applied Behavioural Analysis) για παιδιά με  Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) και σεμινάρια τέχνης για ενήλικες με ΔΑΔ (Upward Mobility Project Ltd.- Edinburgh).

Τα τελευταία χρόνια η επαγγελματική της ενασχόληση αφορά στην συμβουλευτική ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων, ενώ θεραπευτικά χρησιμοποιεί το συμβολικό παιχνίδι ως το πιο άμεσο μέσο έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας.