Κέντρo Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Υποστήριξης:
Παλαιό Φάληρο (211-0135515 ), Γλυφάδα ( 215-5457007) |  Κατ οίκον: 6958002022

Πορφύρης Ζγουρής

Πορφύρης Ζγουρής

Εργοθεραπευτής

Ο Πορφύριος Ζγουρής αποφοίτησε το 2003 από το τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ και αφού εργάστηκε για 2 χρόνια με παιδιά με νοητική στέρηση αναχώρησε για το Λονδίνο όπου το 2006 ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό του (Master of Science) στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία στο Brunel University of London. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται ως εργοθεραπευτής στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών όπου εργάζεται έως και σήμερα. Παράλληλα τα απογεύματα είχε πολλές συνεργασίες με διάφορα πλαίσια ως εξωτερικός συνεργάτης με σημαντικότερη το κέντρο «Εμείς και ο Λόγος» αποκτώντας σημαντική εμπειρία στην παιδιατρική εργοθεραπεία και εφαρμόζοντας στην κλινική του άσκηση το θεωρητικό υπόβαθρο που απέκτησε στο εξωτερικό. Παράλληλα με την κλινική εμπειρία συνεχίζει την επιστημονική του κατάρτηση συμμετέχοντας σε διάφορες ερευνητικές, επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

2006: Υπέυθυνος ερευνητικής εργασίας με θέμα: «Παιχνίδι και αυτισμός: Η συμπεριφορά των γονέων κατά τη διάρκεια παιχνιδιού μεταξύ γονιών και παιδιών με αυτισμό». Χορηγός της έρευνας ήταν το Brunel University με επόπτη τον Dr. Χρήστο Νικόπουλο.

2008: Κύριος ομιλητής σε παρουσίαση με θέμα: Παιχνίδι και παιδιά με αυτισμό» στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Εργοθεραπείας που διεξήχθη στο Αμβούργο της Γερμανίας.

2011: Κύριος ομιλητής σε παρουσίαση με θέμα: Υποστηρικτική Τεχνολογία σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση» στο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας που διεξήχθη στην Αθήνα.

2012: Κύριος ομιλητής σε παρουσίαση με θέμα: Η Υποστηρικτική Τεχνολογία στην εκπαίδευση και αυτονομία παιδιών με Εγκεφαλική Παράλυση» στο 12ο Πανελλήνιο Παιδονευρολογικό Συνέδριο που διεξήχθη στην Αθήνα.