Κέντρo Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής Υποστήριξης:
Παλαιό Φάληρο (211-0135515 ), Γλυφάδα ( 215-5457007) |  Κατ οίκον: 6958002022

Ιάνθη Δημητροπούλου

Ιάνθη Δημητροπούλου

Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος

Η Ιάνθη Δημητροπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν της Ολλανδίας (‘Master of Science in Child and Adolescent Psychology’, Leiden University). Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος εξειδικεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (‘Cognitive Behavior Therapy for Children and Adolescents’), στη Συμπεριφορική Θεραπεία Παιδιών (‘Behavior Training’) και στη Βραχεία Θεραπεία Εστιασμένη στις Λύσεις (‘Solution Focused Therapy’). Παράλληλα, ειδικεύτηκε και στην αξιολόγηση, διάγνωση και χορήγηση του ψυχομετρικού εργαλείου (WISC-ΙV).

Εξειδίκευσε τις γνώσεις της ολοκληρώνοντας με επιτυχία το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο ‘Κλινική Ψυχοπαθολογία Παιδιού και Ενήλικα’ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο – Ψυχιατρική Κλινική, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ 2014) και το ετήσιο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο – Ψυχιατρική Κλινική (2013).

Στην επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά – Παιδοψυχιατρικό Τμήμα και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν – Παιδοψυχιατρικό Τμήμα όπου εκπαιδεύτηκε στη ψυχοθεραπεία, ψυχοεπαίδευση, διάγνωση, χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων και συμβουλευτική γονέων και παιδιού. Από το 2016 ως και σήμερα εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων και Παιδιών στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Εργάζεται ως ψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα και σε πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Παράλληλα, εργάζεται ως παιδοψυχολόγος σε φορέα Κοινωνικής Φροντίδας για τη Γονεϊκή Ισότητα για το Παιδί που αφορά στη στήριξη οικογενειών με συγκρουσιακό διαζύγιο και παρέχει συμβουλευτική στήριξη των γονέων, ενώ πραγματοποιεί και ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες.